16 Haziran 2009 Salı

Menfaatler için " Bana Dokunmayan Yılan Bin Yaşasın. "

Öncelikle selamlar,

Gittiğimiz, katılım gösterdiğimiz amatör branşlar olsun, futbol karşılaşmaları olsun gözümüze çarpan bir tablo var. Maçlara katılım gösterenlerin, bildiği gözüne battığı bir konu.

Bazı gruplar kendi menfaatleri için, oynanan oyunlara, yapılan haksızlıklara sessiz kalıyorlar. Hatta ses çıkmasına izin vermemeye çalışıyorlar.

Kimdir bunlar ? Amaçları nedir ?

Bu kategoriye dahil olan kimi grup, bir amatör branşa 10 kişi katılım gösterir. Yarısı bayanlardan oluşur. Büyük maçlarda oturup izlerler. Salonda sadece biz olduğumuzda gelen 10 kişi 5-6 tane pankart asarlar. Yapılan haksızlıklara ses çıkartınca, tepki gösterince bize BELA okurlar.

Örnek mi ? Tabi hemen..

Yer: Burhan Felek Spor Salonu

Eczacıbaşı karşılaşmasındayız. Ankaragücü maçına yetişmek için çıkmamız gerekecek. Maçı izleyen Nihat Özdemir ve Murat Özaydınlı üzerimizde GFB ürünleri görünce, besteleri duyunca sinir küpüne döner. Bize ters ters bakar.

Ardından protesto başlar ve hemen arkadan 2 bayan bizlerin olduğu bölgeyi göstererek; " Allah hepinizin belasını versin " gibi bir söylemde bulunur. Katılım gösteren beyefendilerin (!) de bayanlarından bir farkı yoktur. Gözleri herşeyi itiraf eder..

Ardından maçtan çıkılır, maça girilir. Ankaragücü maçı

Yer: Şükrü Saraçoğlu Stadyumu

Skor 2-1'dir. Herkes sonuçtan, oyundan, gösterilmeyen mücadeleden, kaybolan ruhtan memnun değildir. Olağan protesto başlar. Yönetimin grup ve grupçukları ekmeğini veren, karnını doyuran yönetime protesto edildiğini duyunca susar, oturur. Telsim ve Fenerium tribünleri bunlara örnektir.

Yapılan haksızlıklara, kendi çıkar ve menfaatleriniz için sessiz kalıyorsunuz. Protestolardan sonra ki ertesi gün siteniz de bir açıklama..

" Yönetim İstifa, Bu Takım Senin Eserin v.s "

Sizlerde boş laf çok, icraat yok. Biz protesto ederken susun, susturun, bela okuyun ertesi gün gösteriş amaçlı destek yazıları, protesto içeren açıklamalar yapın.

Ya olduğunuz gibi görünün, ya göründüğünüz gibi olun.

" Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. "

" Haksızlığa baş kaldırmayanlar, onlardan gelecek her kötülüğe katlanmalıdırlar. "

" Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. "

Biz bir oldukça, sıra dağlar önümüze dizilse kimse bu yoldan bizi alıkoyamaz.

Emir Bağdatlı

0 yorum:

Yorum Gönder