19 Haziran 2009 Cuma

Gözler seni arıyor Sefa Abi..

Öncelikle tüm abi kardeş ve dostlarıma selamlar.

Bilindiği üzere Sefa abimiz, olmayan durumlardan ötürü maçlardan 1 yıllık sahalara girememe cezası verilmiştir. Sefa abi ile beraber hayal ürünü olaylardan abilerimizden bazıları da ceza almış bulunmaktadır.

Abimizin ceza almasından sonra maçlara girememesi üzerine biz kardeşleri olarak abimizin söyledikleri doğrultusunda tribünde yapılması gerekeni yapmaktayız. Fakat abi olmadığından bazı kişi/kişiler ve bazı semt/semtler bu yoksunluğu bir fırsat olarak görüp değerlendirmeye kalktılar herhalde.

2-3 maçtır gözlemlediğimiz üzere belirli semtler ve kişilerin tavırlarında ve üslublarında, hareketlerinde bir değişiklik olmuştur. Örneğin; Kocaeli maçında toplandığımız yerin yan tarafında GFB grubundan olup toplanılan yerde ayrı duran ve başlatılan besteleri değil de kendi bestelerini söyleyen semtler gördük. Abimizin maç öncesi o kadar uyarmasına rağmen 1 anlık bağırmayıp dinlenmekte olan birisini bile gördüğümüzde kardeşim sende bağırsana gibisinden söyleneceğine maç boyu 10 dakika bağırmış bağırmamış, beste bilip bilmeyen, semtlerle gelen bazı kişiler yine abimizin söylediğine uymayarak, " Bağırsana Ulan " gibi türlerden konuşup itiş kakışa sebep olmuşlardır. Ellerinde tesbih, üstlerinde sarı lacivert hiçbir ürün bulunmamakta kendi aralarında abicilik oynamaktadırlar. Herkes kendisini abi sanıp oraya buraya bağırınca tribünde büyük adam olduğunu zannedenler ile dolu. Bağırıp çağırınca itip kakınca delikanlı olunmuyor. Asıl delikanlılık efendiliktir.

Yine bazı semtler, gidilen maçlarda toplanılan yerden başka bir yerde, bağırılan bestelerden başka besteleri söylemektedirler. Bazı kişiler de Fenerbahçe maçına gelmelerine rağmen semtlerinin atkılarını üzerlerinde bulundurmaktadır. Amaçları Fenerbahçe menfaati olmayan bu kişilerin tek düşüncesi, bizim semt daha çok bağırsın adımız çıksın ve gibisi türlerindendir.

Dün oynanan Bursaspor maçında setin önü resmen boş denilecek kadar azdı. Gelen semtler daha yukarıları tercih edip söylenilen bestelere alaka etmeksizin kendi kafalarına uymaktadırlar. Tribünde bulunan abilerimiz bizleri en iyi şekilde maça konsantre edip bağırtmaktadır fakat bu semt ve kişiler durumu bozup içten içe karışıklık getirmektedir.

Son olarak abi inşallah ceza süresi çabuk geçer ve seni tekrar tribünlerde görürüz. Maç öncesinde yaptığın kelamlara biz elimizden geldiğinde dikkat edip uymaya çalışıyoruz. Bu haksız olarak verilen ceza(!) bizim için de çok zor olmaktadır. Gözlerimiz seni arıyor Sefa abi. Umarız bir an önce cezan biter ve tribündeki yerini alırsın abi.

0 yorum:

Yorum Gönder